Skip to main content

Ziemniaczki z rozmarynem, awokado i jajkiem

time

Czas całkowity

25 min

preparation

Czas przygotowania

5 min

time

Czas gotowania

20 min

dish

Składniki

na 2 porcje

430g Ziemniaczków Już Gotowych Pri z rozmarynem

7 szt. pomidorków koktajlowych

1/2 awokado

2 jajka

garść płatków migdałowych

przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie

  • 1Gotujemy jajka na twardo.
  • 2Na blaszce w piekarniku rozkładamy papier do pieczenia, wykładamy na niego ziemniaczki i pomidorki koktajlowe. Pieczemy 20 minut w 200°C.
  • 3Na ostatnie 5 minut wkładamy obok ziemniaczków garść płatków migdałowych, uprażą się i będą świetną posypką.
  • 4Jajka na twardo obieramy ze skorupki, przekrajamy na pół. Z awokado wydrążamy miąższ, przyprawiamy, widelcem rozdrabniamy by zrobiła się pasta. Nakładamy na przyprawione połówki jaj i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Wykładamy ziemniaczki i pomidorki z piekarnika.