Ziemniaczki z rozmarynem, awokado i jajkiem

Czas całkowity
25 min

Czas przygotowania
5 min

Czas gotowania
20 min

Składniki
na 2 porcje
430g Ziemniaczków Już Gotowych Pri z rozmarynem
7 szt. pomidorków koktajlowych
1/2 awokado
2 jajka
garść płatków migdałowych
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
Przygotowanie
- 1Gotujemy jajka na twardo.
- 2Na blaszce w piekarniku rozkładamy papier do pieczenia, wykładamy na niego ziemniaczki i pomidorki koktajlowe. Pieczemy 20 minut w 200°C.
- 3Na ostatnie 5 minut wkładamy obok ziemniaczków garść płatków migdałowych, uprażą się i będą świetną posypką.
- 4Jajka na twardo obieramy ze skorupki, przekrajamy na pół. Z awokado wydrążamy miąższ, przyprawiamy, widelcem rozdrabniamy by zrobiła się pasta. Nakładamy na przyprawione połówki jaj i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. Wykładamy ziemniaczki i pomidorki z piekarnika.