Muffiny czekoladowo-buraczane

Czas całkowity
40 min

Czas przygotowania
15 min

Czas gotowania
25 min

Składniki
na 4 porcje
230g Buraczków Już Gotowych Pri
190g drobnego cukru
50g kakao
170g mąki pszennej
7,5g proszku do pieczenia
3 jajka
200g oleju rzepakowego
Przygotowanie
- 1Do miski przesiewamy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao.
- 2Miksujemy na gładką masę buraki, olej i jajka. Dodajemy suche składniki i wszystko łączymy w jednolitą masę. Podczas mieszania dodajemy starą czekoladę.
- 3Masę przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy temp. 165-175°C przez około 25-30 min. Odstawiamy do przestudzenia.
- 4Przygotowujemy polewę czekoladową. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Śmietanę z miodem podgrzewamy do około 80°C i zalewamy czekoladę. Czekamy 2-3 minuty. Po tym czasie mieszamy polewę. Przestudzone muffinki polewamy polewą czekoladową i podajemy.