Marchewkowe tiramisu

time

Czas całkowity

2 h 15 min

preparation

Czas przygotowania

2 h

time

Czas gotowania

15 min

dish

Składniki

na 9 porcji

Marchewka Pri w kostce

100g sera twarogowego

120g herbatników

cukier waniliowy

duży banan

łyżka płatków migdałowych, lub innych orzechów

2 łyżeczki cynamonu

4 łyżki cukru

120g skyra naturalnego, lub jogurtu naturalnego

100g czekolady

Przygotowanie

  • 1Marchewkę Pri blendujemy. Dodajemy banana, cynamon, ser twarogowy i wszystko razem blendujemy. Następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy, skyr i ponownie wszystko blendujemy na jednolitą masę.
  • 2W naczyniu, lub na tacce (18x18), wykładamy herbatniki, które będą bazą pod tiramisu. Na nie rozkładamy masę i ponownie herbatniki.
  • 3W rondelku roztapiamy czekoladę (kąpiel wodna). Następnie polewamy wierzch tiramisu, posypujemy płatkami migdałowymi i wkładamy do lodówki na nie całe 2 godziny.