Dlaczego

warzywa Pri są wyjątkowe

i bardzo zdrowe?

Odpowiedź jest prosta! Wszystkie są ugotowana metodą SOUS VIDE.

Czym jest metoda Sous vide?

Z francuskiego oznacza w próżni. Warzywa Pri są spakowane próżniowo, w specjalnie dobranej folii i gotowane w kąpieli wodnej, w temperaturze aż 106°C. Dzięki takiej metodzie zachowują one świeżość, mikroelementy, a przede wszystkim walory smakowe, których pozbywamy się gotując je długo w domu, w tradycyjny sposób.

Co więcej!

Nie zawierają absolutnie żadnych konserwantów, a zalewa w opakowaniu, to jedynie woda z dodatkiem soli, w tak niewielkiej ilości, że większość z Was pewnie doda trochę więcej soli do smaku 🙂

Technika Sous vide została wymyślona we Francji w latach 70, kiedy znany kucharz Georges Pralus odkrył, że zapakowane próżniowo gęsie wątróbki są dużo smaczniejsze, niż te, przygotowane w tradycyjny sposób. To właśnie zalety smakowe i niezwykła konsystencja produktów sprawiły, że Sous vide stało się popularne na całym świecie!