Ananas w cieście marchewkowym

time

Czas całkowity

30 min

preparation

Czas przygotowania

15 min

time

Czas gotowania

15 min

dish

Składniki

na 10 porcji

200g Marchewki Pri w kostce

1 puszka ananasa

2 szklanki mąki pszennej (lub innej jakiej używacie)

1 szklanka mleka

1/4 szklanki wody gazowanej

3 łyżki cukru

30g wiórków kokosowych, 30g migdałów blanszowanych

2 jajka

3 łyżki śmietany kremówka 18%

do smażenia olej kokosowy

Przygotowanie

  • 1Pri marchewkę blendujemy, następnie dodajemy wszystkie składniki podane na ciasto. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy, ciasto powinno być gęstsze niż na ciasto naleśnikowe.
  • 2Odsączamy krążki ananasa z soku.
  • 3Na patelnię wlewamy olej kokosowy w którym będziemy smażyć ananasy w cieście.
  • 4Krążek ananasa zanurzamy w cieście i wkładamy na patelnię smażymy z dwóch stron, na złoty kolor, wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby nadmiar tłuszczu odsączyć. Posypujemy jeszcze dodatkowo wiórkami i migdałami. Dodatkowo do tak usmażonych ananasów możemy dodać śmietanę z miętą, która świetnie podbije smaki.