Ananas w cieście marchewkowym

Czas całkowity
30 min

Czas przygotowania
15 min

Czas gotowania
15 min

Składniki
na 10 porcji
230g Marchewki Już Gotowej Pri w kostce
1 puszka ananasa
2 szklanki mąki pszennej (lub innej jakiej używacie)
1 szklanka mleka
1/4 szklanki wody gazowanej
3 łyżki cukru
30g wiórków kokosowych, 30g migdałów blanszowanych
2 jajka
3 łyżki śmietany kremówka 18%
do smażenia olej kokosowy
Przygotowanie
- 1Marchewkę Już Gotową Pri blendujemy, następnie dodajemy wszystkie składniki podane na ciasto. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy, ciasto powinno być gęstsze niż na ciasto naleśnikowe.
- 2Odsączamy krążki ananasa z soku.
- 3Na patelnię wlewamy olej kokosowy, w którym będziemy smażyć ananasy w cieście.
- 4Krążek ananasa zanurzamy w cieście i wkładamy na patelnię, smażymy z dwóch stron, na złoty kolor, wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby nadmiar tłuszczu odsączyć. Posypujemy jeszcze dodatkowo wiórkami i migdałami. Dodatkowo do tak usmażonych ananasów możemy dodać śmietanę z miętą, która świetnie podbije smaki.