Aloo Gobi
Czas całkowity
39 min
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
29 min
Składniki
na 1 porcję
400g Ziemniaczków Już Gotowych Pri - obranych
kalafior
2 szt. cebuli
3 ząbki czosnku
kolendra do posypania dania
papryka chili do smaku
1 szklanka zielonego groszku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
po 1 łyżeczce curry, garam masala, imbiru suszonego, kuminu, kurkumy, kolendry w ziarnach
sól do smaku
Przygotowanie
- 1W dużym garnku na oleju podsmażamy cebulę. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez chwilę, mieszając.
- 2Dodajemy podzielonego na małe różyczki kalafiora. Gdy kalafior zmięknie, dodajemy Ziemniaczki Już Gotowe Pri.
- 3Podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Mieszamy od czasu do czasu. W razie konieczności dodajemy więcej wody.
- 4W międzyczasie wyciskamy czosnek i odstawiamy.
- 5Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek, koncentrat pomidorowy i groszek. Solimy do smaku. Na talerzu posypujemy natką kolendry.